Workshop: Schrijven als een minister

De juiste woorden: ze zijn cruciaal bij het helder communiceren met klanten en medewerkers. Maar niet iedereen beschikt van nature over een gouden pennetje… 

Het goede nieuws: schrijven valt te leren! Tijdens de laagdrempelige, eendaagse workshop ‘Schrijven als een minister’ maak je kennis met de basisbeginselen van een goede, heldere tekst en ga je vooral zélf aan de slag.

Hoe ziet de dag er in grote lijnen uit?

Na een korte voorstelronde maak je kennis met de 7 gouden regels voor helder schrijven. Ook ontleden we het schrijfproces: waar gaat het meestal mis? Ten slotte gaan we kort in op de meest voorkomende tekstsoorten binnen bedrijven en organisaties, zoals brieven en e-mails, berichten/artikelen voor intra- en internet, blogs en brochures. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze verschillende tekstsoorten?

Vervolgens ga je als deelnemer zélf aan de slag. Aan de hand van de theorie van de ochtend herschrijf je een vooraf opgestuurde tekst van eigen hand. Aan het einde van de ochtend bespreken we de resultaten plenair en krijg je tips voor verbetering.

Na een lekkere, luxe lunch krijgt iedereen dezelfde schrijfopdracht voorgeschoteld. Ook deze bespreken we vervolgens plenair. Waar zitten de verschillen? En: waar kan het beter?

Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen. Voor de liefhebbers is er aan het einde van de dag de mogelijkheid om na te praten en ervaringen te delen onder het genot van een borrel.

Wat levert het op?

Na afloop van de workshop:

  • heb je een beter idee van waar een goede tekst aan voldoet
  • ben je in staat om zélf een heldere, overtuigende tekst te schrijven
  • weet je waar je op moet letten bij het meelezen met andermans teksten

Last but not least ontvang je na afloop van de workshop een handige checklist én een kleine traktatie.

Waar en wanneer vindt de workshop plaats?

De workshop vindt plaats op donderdag 31 mei 2018 bij businesscafé Bakker in het gezellige Tilburg. In de multifunctionele ruimte boven Bakker hebben we de rust en de ruimte om snel tot de kern te komen.

We werken met een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. Let op: het is de bedoeling dat je zelf een laptop meeneemt om de opdrachten op uit te voeren. 

Voor wie is de workshop geschikt?

Natuurlijk is iedereen die beter wil leren schrijven bij het Ministerie van Tekst aan het juiste adres. Maar vooral voor (zelfstandig) ondernemers, communicatiemedewerkers, beleidsmedewerkers en secretarieel medewerkers kan deze workshop nuttig zijn.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze tweedelige workshop bedragen normaal gesproken 250 euro (exclusief btw). Maar… Omdat het de eerste keer is dat ik deze workshop in eigen beheer verzorg, betaal je nu slechts 175 euro (exclusief btw). 

Bijkomend voordeel: studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar!

Inschrijven of meer weten? 

Stuur een mail naar info@ministerievantekst.nl, bel me op 06 18 47 64 47, of vul het onderstaande contactformulier in. 

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht